Blog

Kik laknak a rovarhotelben? Hogyan válassz rovarhotelt kertedbe?

Ha szeretnéd megtudni mikor, milyen típusú rovarhotel az ideális, és hogy melyik rovar miért lesz hasznos társad a kertészkedés és a szabadtéri elfoglaltságok során, olvass tovább!

Rovarhotel – a bőségesen termő, tarkán virágzó kert titka

Tudd meg, hogyan segíthetsz a szorgos méheknek és rovaroknak rovarházzal. Milyen az ideális rovarszálló és hogyan lesz igazán csodás a kerted!

A leander tavaszi kiszoktatása, gondozása, metszése!

A leander egy valódi mediterrán szépség, mely itthon is hatalmas népszerűségre tett szert. Lenyűgöző virágaival bármely teraszon és kertben igazi tengerparti  hangulatot teremt!

Fontos tudnivalók az év végi nyitvatartásról

Kellemes ünnepeket kíván: A Kert és Otthonbolt csapata

Nyerj tűzrakót karácsonyra 252 900 ft értékben!

Vegyél részt nyereményjátékunkban, és legyen a Tiéd 2 az 1-ben tűzrakónk, mely a hideg téli napokon felmelegít, a nyári estéken hű társad lesz grillezéskor!

Ez nem csak egy sütőtökös pite recept! dekor-tippek és miegymás

Nyakunkon vannak az ünnepek, szépen lassan kikerül az utolsó karácsonyi fény is a házakra, már álmunkból felkelve is valamilyen ünnepi dal jár a fejünkben és persze elkezdjük tervezgetni a karácsonyi menüt is.

A natúr szappan lenyűgöző hatásai kívül, belül

Tudtad, hogy a drogériákban kapható szappanok nagy része milyen káros összetevőket tartalmaz? Ha Te is folyton kézszárazsággal küzdesz, valószínűleg Te is a drogériás szappanok csapdájába estél.

Szúnyog és darázsmentes kerti partik

Ne hagyd, hogy a rovarok elrontsák a bulit vagy a kerti munkát! Olvass tovább és nézd meg mi kell, hogy elkerüld a kertben a bosszantó darazsakat és a szúnyoginváziót...

Műanyag villa, tányér, pohár - hogyan helyettesítsd?

Tudtad, hogy minden évben több, mint 100 millió egyszer használatos műanyag poharat hajítunk el? Átlagosan alig 30 percet használjuk, de annak az egy darabnak több, mint 450 év kell, amíg lebomlik.

5 tipp, hogy mit kezdj a száraz növényekkel

Mielőtt belevágunk a szárított növények ötletes felhasználásaiba, tudnunk kell, hogyan is kell a növényeket kiszárítani.

Évi
Évi
2023.06.25 17:40
Top 10 ajándék férfiaknak

Ha Te is rengeteget gondolkozol azon, mivel lepd meg férfi ismerőseidet, barátaidat vagy rokonaidat, esetleg a párodat, akkor érdemes tovább olvasnod. Konkrét tippeket adunk neked, amelyeket akár későbbre is elmenthetsz magadnak.

Friss zöldségek és fűszerek - tavaszi magaságyás 2. rész

Ha már készen van a magaságyásod és az előző blogban leírt rétegzési szabályokat is betartottad, akkor itt az idő gondolkozni a beleültethető növényeken.

Friss zöldségek és fűszerek - tavaszi magaságyás 1. rész

Ha imádsz főzni, szereted a zamatos zöldségeket és a friss fűszernövényt, akkor hagyj fel te is a szupermarketek polcait elözönlő, ízetlen külföldi termések vásárlásával.

10 érdekes tény és furcsaság a teázással kapcsolatban

Ha egyszer meghívást kapnál az angol királynőhöz, jobb ha tudod, hogy teázás közben tiltólistán vannak a következő mozdulatok...

A legújabb trend - váza merülő virágoknak

Az Esschert Design hihetetlen szuper új termékkel rukkolt elő: ebben a csodás vázában eddig még soha nem látott módon tárolhatjuk legszebb virágainkat. A váza kialakításának célja, hogy a vízben úszó virágaink minél szebbek, frissek maradjank hosszú ideig!

Egy kisebb otthon is lehet zöldellő!

Sokan nem is gondolják, hogy egy kicsi lakásban is szabadjára engedhetjük fantáziánkat, ha növények elhelyezéséről van szó. A lakás mérete nem lehet kifogás arra, hogy miért nincsenek gyönyörű zöldellő növényeink, ráadásul csodát tesznek a lakásbelsővel.

Rovarhotel – mi ez a furcsán hangzó szálláshely?

Sokszor, ha véletlenül bemászik otthonunkba egy ártatlan bogár, szinte kivétel nélkül mindenki gyorsan elpusztítja. Bele sem gondolunk, hogy milyen hatalmas szerepe lehet a természetben, és jobban tennénk, ha inkább visszavinnénk őket a saját környezetükbe.

Az őszi és téli madáretetés titkai

Lassan beköszönt a hideg, sárgába borulnak a fák és szárnyas kis barátaink is nehezebben fognak élelemhez jutni, búvóhelyet találni maguknak. A fák nagy része idővel lehullajtja lombjait és a jeges széllel, a mínuszokkal szemben ők sem tudnak hová menekülni.

Friss zöldségek a kertben? Így építs őszi magaságyást!

Álmodoztál már Te is zamatos, permetezéstől mentes saját gyümölcsökről és zöldségekről? Veled is megtörtént már, hogy egy szupermarketben vásárolt zöldségnek vagy gyümölcsnek nem volt olyan intenzív íze?

Kovácsold össze a családot és régi barátaidat!

Ugye, milyen gyorsan el tud telni a nyár? Hirtelen azt vesszük észre, hogy az év nagy része már el is röppent, sárgulnak a levelek és hűvösebbek az éjjelek. Szeptember 22-én a napéjegyenlőség alkalmával különleges égi jelenség csodálható meg bolygórendszerünkben.

Üvegbe zárt csoda az otthonunkban - floráriumok

Hallottál már a floráriumról? Egy üvegbe zárt kis csoda, amely saját ökoszisztémát alakít ki magának. Itt a képzeletnek nincs határa, Te szabod meg, hogy az üvegbe milyen növényeket ültetsz bele vagy milyen apró kövekkel díszítgeted.

Stílus és környezettudatosság tökéletes találkozása - zuperzozial termékek

Tudtad, hogy minden évben több, mint 100 millió egyszer használatos műanyag poharat hajítunk el? Átlagosan alig 30 percet használjuk, de annak az egy darabnak több, mint 450 év kell, amíg lebomlik. Szomorú tények, nem igaz?

Tájékoztató a koronavírus miatt kialakult helyzetről

Reméljük, hogy Te és családod is biztonságban és lehetőleg otthon vészeli át ezt az időszakot. A koronavírus okozta körülmények miatt veled együtt most mindenki a saját otthonába kényszerül, ezért egyre többet gondolkozunk azon, hogy mivel is töltsük el hasznosan időnket.

Bakancslista őszre Kert és Otthonbolt módra – 15 tipp, hogy az idei ősz igazán különleges legyen

A nyarat mindig, mindenki nagyon várja, és amilyen gyorsan jön, sokszor olyan gyorsan el is múlik, de mi van az ősszel, a hideg hónapokkal? Olvass tovább!

Franciakert, avagy a precíz pompa titka

Az alábbiakban adunk néhány tippet, melyekkel te is könnyedén kialakíthatod a saját franciakerted.

8 kiegészítő, a bohém stílus kedvelőinek

Szeretnéd te is feldobni a mindennapokat bohém stílusú tárgyakkal? Akkor az alábbi ötletek neked szólnak.

Tűzrakó tál – tökéletlen kis kertünk tökéletes darabja

Hogyan vált az új lakás otthonná, és mi tette igazán meghitté az ott töltött időt számunkra? Most elmesélem!

A 10 legérdekesebb grill eszköz, melyekről még nem hallottál

Milyen tevékenységre gondol a magyar ember, ha kertben kell az ebédet elkészíteni? Szalonnasütés és bográcsozás. Ennél most valami sokkal izgalmasabbról lesz szó! Nézd csak!

A limonádé adagoló, ami megmentette a kerti party-t!

...eltelik 5 perc és kiabál a szakács, hogy ital nélkül nem tud sütni és kiabál az 5 éves is a homokozóból, hogy már megint szomjas. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, hogyan végződött a mi történetünk.

Miért nélkülözhetetlen a kertedben az ágyásszegély?

A megfelelő ágyásszegély kiválasztása nagy felelősség, hiszen jó esetben évekre választjuk kertünk díszeként. Ha te is a lehető legjobbat szeretnéd megszerezni, gondolkozz öntöttvasban!

Tavaszi stílustippek a meseszép kertért!

Ezúttal arra szeretnénk néhány szuper ötletet adni, hogy milyen kerti kiegészítőkkel, virágcserepekkel kombináld kedvenc virágaidat a tavaszi álomkerted megvalósításához. Olvass tovább, és inspirálódj tippjeinkből!

Nyerj családi belépőt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe!

Vásárolj legalább egy általad választott terméket webáruházunkban és nyerd meg családodnak a 4 fős belépőt!

Miért ne hagyd abba a madáretetést április közepéig?

Tudtad, hogy a tavasz első pár hetében még ugyanolyan fontos a madáretetés, mint a leghidegebb hónapokban? Cikkünkből kiderül, hogy miért és hogyan segíts ilyenkor is a madaraknak!

Menjünk stílusosan a piacra! – Design bevásárló táskával

Cseréld le divatosra, a boltban kapott lila csíkos nejlonzacskót és legyél egyedi, állat vagy akár zöldségmintás táskáinkkal. Ha már téged is kiborít a könnyen elszakadó fül, és hogy a konzerv biztosan kiesik a szatyorból mire elérsz az autóhoz, akkor ezeket a táskákat most imádni fogod!

Évi
Évi
2022.01.16 10:08
Itt az ideje bekuckózni

Mostmár hivatalosan is megérkezett a hűvős idő, tőle megszokottan, éles széllel és kemény mínuszokkal. Öltöztesd otthonod kényelmes kuckóvá, mely tökéletes alapot nyújt a baráti beszélgetésekhez vagy kedvenc könyved olvasgatásához.

Így cseréld le idén a csomagolópapírt stílusosan

Te is várod már a Karácsonyt? Csak ez az ünnepek előtti rohanás ne lenne! Hagyd másokra a sorbanállást, és szerezd be az ajándékokat online, és váltsd le az egyszerhasználatos csomagolópapírt valami izgalmasabbra! Mutatjuk hogyan!

Ajándékozz  szeretteidnek személyre szóló ajándékot

Nincs ötleted mit vegyél szeretteidnek de idén a zokni-köttötpulcsi kombó helyett valami személyeset adnál? A legjobb helyen jársz olyan ötleteket hoztunk Neked melyek mosolyt csalnak az arcukra és még sorba sem kell állnod értük.  

Évi
Évi
2021.11.21 10:03
Téli madáretetés

Sok madárfaj tölti nálunk és választja a hűvösebb hónapokat a meleg idő helyett. Mivel ilyenkor nehézkes számukra a megfelelő táplálék bevitele, a kihelyezett madáretetők és a bennük levő finomságokat nagy örömmel fogadják.

Válassz társat az esős napokra! Avagy a Te személyiségedhez milyen esernyő illik?

Most megtudhatod, milyen esernyőt válassz, legyen sportos vagy akár klasszikus a stílusod, hogy egy kicsit feldobd vele az esős napokat!

Tegyél te is a környezetért és szabadulj meg örökre a nejlonzacskótól!

2021-ben várhatóan véglegesen elbúcsúzhatunk színes csíkos barátunktól

Te is tehetsz a hazai fecskék megmentéséért!

Ne kell mást tenned, mint felszerelni pár mű fecskefészkeket otthonodba!

Nyerj családi belépőt a Budapesti Állatkertbe!

Vásárolj legalább egy állatos terméket webáruházunkban és nyerd meg családodnak a 4 fős belépőt!

Milyen stílusú kert illik hozzád? Mi segítünk megtalálni!

Éppen első saját kertedet készülsz berendezni? Vagy meglévő kertedet szeretnéd átalakítani még nyár előtt? Nem mindegy, hogyan! Válassz stílust, hogy igazán "Hűha!" legyen az összhatás!

Hosszabbítsd meg a nyári éjszakákat!

Milyen tűzrakót tegyünk a kertünkbe? Most segítünk neked kiválasztani a legmegfelelőbbet!

A jó kerti grillezésről soha nem hiányozhat...

Június beköszöntével mindenki a szabadba vágyik, hogy a dolgos hétköznapok után baráti körben vagy a családdal töltse szabadidejét. Erre remek egy közös, meghitt grillezés a kertben, amelyhez most hasznos ötletek adunk.

Évi
Évi
2021.08.15 08:44
Hasznos tippek a kertben!

Ha még teljesen kezdő vagy a kertészkedés területén, vagy csak bizonytalan abban, hogy valóban a megfelelő eszközöket használod, akkor ez a cikk neked szól.

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!