Blog

A 10 legérdekesebb grill eszköz, melyekről még nem hallottál

Évi
Évi
2022.07.10 10:15
A 10 legérdekesebb grill eszköz, melyekről még nem hallottál

Milyen tevékenységre gondol a magyar ember, ha kertben kell az ebédet elkészíteni? Szalonnasütés és bográcsozás. Ennél most valami sokkal izgalmasabbról lesz szó! Nézd csak!

Milyen tevékenységre gondol a magyar ember, ha kertben kell az ebédet elkészíteni? Szalonnasütés és bográcsozás.  A jól bevált, meghitt, gyomorrontásos de hangulatos szalonnasütést mára már szinte elfeledtük. A bográcsozás pedig olyan, aminek már minden fortélyát tudjuk és ismerjük a szomszéd Laci bácsi tanácsai vagy a nagypapa receptjei alapján. De mi magyarok, vajon hogyan képzeljük el a grillezést?

Egy kertben ülve sörrel a kézben, mellettünk a faszénen sülnek a különböző húsok és zöldségek. Pont. Itt ér véget az átlagos magyar ember grillezési tudása, szemben a nyugat-európai országokéval –Németország, Anglia, Hollandia, Spanyolország és még sorolhatnám. Ott ha végigsétálsz egy utcán az első esőmentes áprilisi hétvégén, akkor azt hiszed épp egy főzőversenybe csöppentél és olyan eszközöket látsz, melyek mintha csak egy űrállomásról érkeztek volna. A grillezés korszakát éljük, divattá vált, és minden hozzá kapcsolódó kiegészítő csúcsokat dönt eladásban. Na de mi más kellene nekünk a grillsütőn, faszénen, húsokon és sörön kívül?

1. Öntöttvas füstölő doboz

Adjunk ízletes füstös ízt ételeinknek válogatott, speciális faforgácsokkal töltött füstölődoboz segítségével!

2. Sörös rekeszre helyezhető asztallap

Eszméletlen, hogy már ilyen is létezik. Vegyél egy rekesz hideg sört, üljétek körbe és tegyétek rá az asztallapot (tökéletes sörös rekesz szabványméret). A tetején van egy levehető ajtó, így könnyedén kivehetőek a sörös üvegek.

3. Hosszú gyufa

Kicsi, mégis rendkívül hasznos. Ha grillezésről van szó, általában csak hagyományos gyufásdoboz vagy öngyújtó van otthon, amelyekkel garantáltan szerzünk egy-két kisebb égési sérülést a grillsütő begyújtásakor.

4. Pizzakő

Na ez az, amit minden generáció imád, a pizza. A pizzakövet a grillsütőn és a hagyományos sütőben is használhatjuk. Azért ilyen különleges, mert az anyaga cordierit –vezeti a hőt és állandó, egyenletes sütést eredményez. Így a pizzánk tökéletesebb állagú már nem is lehetne.

5. Popcorn sütő

Lepd meg a vendégeidet házi készítésű popcornnal! A mikrózható, mindenféle adalékanyaggal ellátott popcorn már a múlté. Csupán egy ilyen popcorn sütőre van szükségünk, és már pattoghatnak is a kukoricaszemek.

6. Teleszkópos szalonnasütő

Sokan grilleznek kirándulás vagy kempingezés alkalmával egy hordozható grillsütőn. Kifejezetten nekik ajánlanám ezt a teleszkópos szalonnasütő nyársot, mivel rendkívül praktikus, visszahúzható és így kis helyet foglal el.

7. Palacsintasütő serpenyő

Ismét egy olyan téma, amiben mi magyarok rendkívül jók vagyunk. A palacsintázás valószínűleg nálunk sosem megy már ki a divatból, ezért miért ne lehetne a kerti partik része? Ez a vasból készült serpenyő hosszú nyele miatt tökéletes kelléke a tábortüzes sütögetéseknek.

8. Grillrács és tárcsa

A hagyományos rácsokkal ellentétben, ez egy tűzrakó tálakra illeszkedő kerek grillrács. Rozsdamentes fémből készült, használata egyszerű és gyors, a húsok és zöldségek látványosan, kör alakba pakolva sülnek át rajta.

9. Szikrafogó

Rendkívül hasznos kiegészítő, főleg ha kisebb gyerekek is szaladgálnak a sütő körül. Ez a fémből készült szikrafogó, burkot képezve a tűzrakó tálakon, megakadályozza a szikrák és tűz kipattogását.

10. Tűzrakó tál

Ez az a termék, amely a hűvösebb napokon is felmelegíti a társaságot a kertben. Csak meg kell pakolnunk fával és élvezni a meleget, amelyet magából áraszt. Kerti grillezés alkalmával tegyünk rá egy ehhez kialakított grillrácsot és máris indulhat a sütögetés.

Ha már kerti grillezés, érdemes akár egy tűzrakó tálon is elgondolkodnunk, ugyanis egyre kedveltebbek itthon. Különlegessége és egyedisége is szembeötlő, ezért következő témánkban nagyobb figyelmet szentelünk ennek a szemet gyönyörködtető és dizájnos darabnak.

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!