Blog

Te is tehetsz a hazai fecskék megmentéséért!

Évi
Évi
2021.10.10 09:59
Te is tehetsz a hazai fecskék megmentéséért!

Ne kell mást tenned, mint felszerelni pár mű fecskefészkeket otthonodba!

Ne kell mást tenned, mint felszerelni pár mű fecskefészkeket otthonodba!

Tudtad, hogy az elmúlt évtizedekben, több mint 2/3-dal csökkent a hazai füsti-, és molnárfecske populáció? Az 500 ezres állomány ma már alig éri el a 100 ezres számot (A számok fecskepárokban értendőek). Az élőhelyeink átalakulása, a gyülekezőhelyek és fészkek felszámolása, az intenzív mezőgazdaság, a szúnyogirtás és az extrém időjárási viszonyok mind-mind befolyásoló tényezői lettek a fecskék életének és pusztulásának.

Te melyiket választanád inkább? A vegyszeres szúnyogirtást, vagy a természetes módot? Becslések szerint egy fecske naponta 850 rovart fogyaszt el, köztük kártevőket és legfőképp a forró nyarak nagy ellenségeit, a szúnyogokat! Ez a szám, az állományukkal felszorozva, naponta majd 100 millió szúnyogot jelent. Gondold el, hogy egy nap ennyivel több csípné meg az országot, ha ezek a fecskepárok is eltűnnének… Úgy ezt te sem akarnád! :)

Mi a megoldás? Nem kell nagy dolgokra gondolni! A globális klímaváltozásokat, vagy a gazdasági megújulásokat valószínűleg egyedül nem tudjuk megváltoztatni. Azonban a közvetlen környezetünkben kialakíthatunk egy élhetőbb környezetet a fecskék és legfőképp magunk számára. Mutatjuk hogyan!

TE IS TEHETSZ A HAZAI FECSKÉK POPULÁCIÓJÁNAK GYARAPÍTÁSÁÉRT!

Ismerd meg Mű fecskefészkeinket, melyek megoldást nyújtanak, hogy újra visszacsalogassuk a környezetünkből elköltözött fecskepárokat. A fecskefészkeink lehetőséget biztosítanak, hogy az évről-évre visszatérő fecskecsaládokat még nagyobbá szaporítsuk, ezáltal is segítve a populáció csökkenésének megállítását. A fecskefészkek felhelyezése egyszerű.  A fészkeket mindenképp kiugróbb tetők alá, erkélyekre, vagy falak találkozásához kell, hogy felrakjuk. Ajánlott mellék- és hátsóbb épületekhez, istállókhoz. Ha emlékszünk, hogy voltak már fecskék lakókörnyezetünkben, érdemes oda felhelyezni a fészkeket. Magányosan egy-két, vagy akár több fészket is felhelyezhetünk. Rakhatjuk a többi fészek mellé, vagy egyedül egy olyan helyre ahova szívesen beköltöztetnénk a fecskecsaládokat. A fészkeket érdemes egészen a plafonig/cserépig felrakni, a fennmaradó réseket, a fecskék igényük szerint betapasztják majd sárral.

Érdemes a két költési időszak előtt kihelyezni (április vége, június vége), de az se baj, ha ősszel, vagy télen kerül felhelyezésre, mert így a következő költési időszak során egyből birtokba tudják venni az új fészkeiket. A könnyebb beköltözés érdekében ajánlott egy közeli sárgyűjtő hely létesítése, mely segítségével könnyebben tudják majd befejezni otthonukat az új lakók. Panel- és irodaházak beugróiba is felszerelhetjük a mű fecskefészkeket.

Webáruházunkban most füsti-, és molnárfecskék számára készült típusok közül rendelhetsz!

RENDELD MEG MŰ FECSKEFÉSZKEINKET WEBÁRUHÁZUNKBÓL!

Mű fecskefészek molnárfecskék számára*: A terméket a tető túlnyúlása, vagy a külső házfal és a kiugró plafon rész alá kell felszerelni, egészen a tető szintjéig. Anyaga: beton és furnérlemez. A molnár fecskék több párral együtt fészkelnek, így érdemes egymás mellé több fészket is felrakni.

Tovább a Mű fecskefészekre molnárfecskéknek >> Kattints ide!

Mű fecskefészek füsti fecskék számára*: A terméket a tető túlnyúlása, vagy a külső házfal és a kiugró plafon rész alá kell felszerelni, egészen a tető szintjéig. Anyaga: beton és furnérlemez. A molnárfecskék több párral együtt fészkelnek, így érdemes egymás mellé több fészket is felrakni.

Tovább a Mű fecskefészekre füsti fecskéknek >> Kattints ide!

Látod, ilyen egyszerűen és természetes módon támogathatod ezen kis madaraink fennmaradását, illetve általuk a bosszantó szúnyogok számának csökkentését.

Ne hagyjuk elveszni ezeket a hasznos kis madarakat.
Védjük meg őket a jövő nemzedékeinek is!

(*A füsti fecskék inkább a vidékiesebb helyeken, míg a molnárfecskék a városiasabb területeken tartózkodnak, így érdemes eszerint választani a fészkeket.)

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!