Blog

Tegyél te is a környezetért és szabadulj meg örökre a nejlonzacskótól!

Évi
Évi
2021.10.24 09:59
Tegyél te is a környezetért és szabadulj meg örökre a nejlonzacskótól!

2021-ben várhatóan véglegesen elbúcsúzhatunk színes csíkos barátunktól

2021-ben várhatóan véglegesen elbúcsúzhatunk színes csíkos barátunktól a nejlonzacskótól, mely az évtizedek alatt olyannyira felhalmozódott a környezetben, hogy a tudósok szerint lassan még a táplálékláncba is beférkőzi magát. Akkor pedig az állatok és mi, emberek következünk. Alábbi cikkünkben arra keressük a választ, vajon mivel válthatjuk ki már most – a szabályozás előtt - a műanyagot, és vajon ezek az alternatívák mennyire lesznek strapabíróak, a pénztártól kocsiig való egyensúlyozásban.

Mi ez a nagy hangzavar a nejlonzacskó körül?

Kutatások szerint egy átlag magyar ember 80 db nejlonzacskót használ el évente, ami egy 80 éves ember esetében már 5.200 darab. Riasztóan hangzik ugye?! Ám ami még szomorúbb, sokszor ezek nem is a szemétlerakókban, hanem egyenesen a természetben landolnak, pehelysúlyuk miatt. Ennek az égető problémának a megoldására emeli fel hangját évek óta számos természetvédelmi szervezet, és most már a döntéshozók figyelme is összpontosulni látszik. 2019-től ugyanis szigorítják a nejlonzacskók és számos egyszerhasználatos kellék, mint például műanyag evőeszközök és poharak használatát.

Számunkra is nagyon fontos a környezetvédelem, de nézzük Te például hogyan tehetsz a műanyag nejlonzacskók ellen?

- a boltban kapható helyett mindig saját táskát vigyél, amely könnyen kicsire hajtható a táskádban

- ne vegyél el nejlonzacskót minden aprósághoz (zöldséghez, gyümölcshöz) a boltban vagy csoportosítd inkább őket

- keress fel olyan üzleteket, melyek már követik a csomagolásmentes irányvonalat és ahol saját tárolóidban viheted haza a kiválasztott termékeket (tésztát, tisztítószert, stb.)

- az otthon vagy utcán talált zacskókat a szelektív hulladékgyűjtőbe dobd

Ha számodra is kiemelten fontos a környezetünk védelme, de még nincs többször használatos táskád, az alábbi termékeink biztosan elnyerik tetszésedet! Válaszd ki most, hogy Te melyiket használnád szívesebben!

1. Bevásárlókocsira akasztható bevásárlótáska

Biztosan Te is hallottál már a grab and bag, azaz a „fogd és vidd” nevet viselő bevásárlótáskákról, mely tőlünk nyugatra már kötelező darabnak számít szinte minden háztartásban. A koncepció lényege igazából nagyon egyszerű. A strapabíró anyagból készült táskát csak a bevásárlókocsiba helyezzük, és a vásárlás végeztével, a fizetéskor egyszerűen kiemeljük. Továbbá nem vágja a kezed cipekedés közben, és akár több szatyornyi élelmiszer is belefér, míg a nap folyamán összehajtva akár a kabátzsebedben elfér.A Táska belsejében található egy kis zipzáros zseb is, amely tartalmaz egy 100 Ft-os méretű korongot. Ez mindig nagyon hasznos, hiszen a bevásárló központokban legtöbbször pont akkor nincs nálunk 100 Ft-os amikor szükségünk lenne rá a bevásárlókocsi kiszabadításához.IFrame

2. Összehajtható táskák

Ha Te imádod az apró, kis helyen elférő dolgokat, akkor ezt is felírhatod a kedvenceid közé. Ennek a típusnak óriási előnye, hogy zsebkendőméretűre összehajtható és még egy saját kis kulcstartó is tartozik hozzá. Akaszd fel a kulcscsomódra és élvezd, hogy végre valamit nem nyel el a táskádban tátongó káosz.

3. Strapabíró bevásárlótáskák

Sokat utazol távoli helyekre? Messze van az áruház az otthonodtól, és mindig azon morfondírozol, hogyan cipeld haza az öblítőt, ha még tejet is kell venned, úgy hogy közben ne szakadj meg? Tartsd kézben a dolgaid egyszerűen nagyméretű, strapabíró táskával. A vastag kialakítású fül segít a súlyt egyenletesen eloszlatni a válladon, és azon sem kell izgulnod, hogy kiszítja-e tej az alját. Webáruházunkba pedig már közel 50 minta közül választhatod ki kedvencedet.

4. Vászontáska

Számodra is fontos a kényelem még a nagybevásárlások alkalmával is? Netán gyorsan megfájdul a hátad és nem szereted, ha a válladat vágja a táska füle? Akkor cseréld le a fület pántra! Nem árulunk zsákbamacskát. Ezután válassz magadnak vászonból vagy pamutból készült táskákat, melyek nem csak Téged nem terhelnek meg, de még a környezetet sem. Plusz előny a nejlonzacskóhoz képest, hogy vászon és pamuttáskából is számos minta és szín közül választhatsz, így könnyen a saját stílusodhoz illesztheted.

Köszöntünk a nejlonzacsakómentes csapatunkban Téged is! Reméljük, hogy veled együtt még sokan csatlakoznak ehhez a mozgalomhoz! Kellemes, hasznos és vidám vásárlást kívánunk táskáinkkal!

Megnézem a táskákat!

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!