Blog

Kovácsold össze a családot és régi barátaidat!

Évi
Évi
2022.10.16 16:40
Kovácsold össze a családot és régi barátaidat!

Ugye, milyen gyorsan el tud telni a nyár? Hirtelen azt vesszük észre, hogy az év nagy része már el is röppent, sárgulnak a levelek és hűvösebbek az éjjelek. Szeptember 22-én a napéjegyenlőség alkalmával különleges égi jelenség csodálható meg bolygórendszerünkben.

Ezen a napon a nappal és az éjszaka egyforma hosszú, a Nap erejének, tüzének csökkenése eléri az egyensúly állapotát. Mostantól rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák.

A néphagyomány szerint ez a nap a megtisztulást és a felszabadulást hozza el számunkra, sorsfordító erőket, energiákat hordozva magában. Érdemes ilyenkor elgondolkodni és változtatni néhány olyan dolgon amelyen már régóta szerettünk volna. Vessük le a hétköznapi stresszt vállunkról és adjuk át magunkat a hangulatnak:

Tudtad, hogy őseink ezen a jeles napon a tűz köré ültek, és kis pogácsákat osztottak ki a szegények között? A magyar hagyományban mindig is kiemelt szerepe volt a tűznek. Több népszokás, hétköznapi hiedelem, szólás és mese is kötődik hozzá: a Parazsat evő paripa meséjében a legkisebb fiú meglátja a sovány, erőtlen lovacskát és annak kérésére parázzsal eteti meg. Erre a ló erőre kap és csodálatos táltos paripává válik, akivel a hős átugratja az üveghegyet és felvágtat egészen a csillagok közé.

A tűz körül ülve az év bármely időszakában jól esik régi történeteket hallgatni, elgondolkozni egy-két pillanatra vagy csak a tűz pattogó zajára figyelni. Ez a meghitt hangulat nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is elvarázsolja. A tűz maga lehetőséget ad egy közösség összekovácsolására, elfeledett barátok újra egymásra találására.

Ennek a hangulatnak a megteremtésében a modern korban igen hasznos és dekoratív kiegészítői lettek a tűzrakó tálak, melyeket az év minden időszakában használhatunk. Praktikusak és nagyon jól mutatnak a kertünkben. Körülülhetjük a családdal és a barátokkal egy csendes hétvégén, miközben egy pohár bort, kakaót vagy teát kortyolgatunk. Megadja a lehetőséget egy közös szalonna vagy pillecukorsütésre de még praktikusabbá is tehetjük, ha grillrácsot helyezünk rá, így porhanyós húsokat és isteni zöldségeket is készíthetünk rajta.

Egyik legkedveltebb termékünk a kőhatású tűzrakó, amely tökéletes választás minden szempontból. Magnézium-oxid anyagának köszönhetően természetes hatást kelt, tökéletesen úgy néz ki, mintha kőből lenne ezért nagyon dekoratív. Viszont a magnézium-oxid egy hihetetlenül könnyű anyag, így a tűzrakó mozgatása roppant egyszerű. Használatával a tűzrakó hely (fű, díszburkolat) nem sérül, a visszamaradó hamu könnyen eltávolítható. Nem kell félni a kipattanó parázstól sem, mivel a rá illeszkedő szikrafogó aprószemű dróthálói megvédik a környezetet.

Ha Te is úgy döntesz, hogy szeretnéd lelassítani ezt a felgyorsult életritmust és értékes időt eltölteni a családdal, barátokkal, akkor ne gondolkodj tovább! Alakítsátok ki együtt a legkedvesebb hangulatú helyeteket a következő hűvösebb estékre is... hiszen valljuk be, igazán megérdemlitek, hogy egy pár meghitt órácskát a ropogó tűz hangulatában töltsetek el. 

Kattints IDE, és fedezd fel tűzrakóinkat!

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!