Blog

Tűzrakó tál – tökéletlen kis kertünk tökéletes darabja

Évi
Évi
2022.07.24 10:18
Tűzrakó tál – tökéletlen kis kertünk tökéletes darabja

Hogyan vált az új lakás otthonná, és mi tette igazán meghitté az ott töltött időt számunkra? Most elmesélem!

Már jó pár hét eltelt, mióta beköltöztünk az új házunkba - vagyis egyszer majd ház lesz belőle, egyenlőre csak úgy hívjuk, „A káosz”… Szépen alakul a fehér márvány munkalap a konyhában, viszont egy hordozható, elektromos főzőlapon készül a vasárnapi húsleves. De legalább boldogok vagyunk! Ezt a boldogságot szinte azonnal meg kellett osztani a barátokkal is, így már az első hétvégén házavatót rendeztünk.

Mivel arra esélyt nem láttunk, hogy a házban mindenki helyet foglaljon egy gyönyörű fehér abroszos asztalnál, így egyetlen megoldás maradt: Irány a kert, van ott minden! Fű és farönkök... Őszintén szólva kétségeim voltak, hogy ebből bármi jó is kisülhet. A barátok délután trükkösen megvárták egymást egy utcával lejjebb és egyszerre rontottak ránk. Egy óriási piros masnis dobozt hoztak magukkal és rögtön a kertbe cipelték, én pedig csak reménykedtem, hogy nem egy bernáthegyi van benne. Kibontottuk a hatalmas csomagot és hirtelen lejátszódott előttem az összes amerikai kerti partis sorozat és mozifilm, amit valaha láttam.

Egy gyönyörű, ébenfekete öntöttvas tűzrakó tál volt benne. Amint megláttam tudtam, hogy mostantól kezdve a mi kertünk lesz a leglátványosabb és a legpompásabb. A fiúk gyorsan felkapták az udvaron heverő farönköket és a tál köré pakolták, elővették az ugyancsak ajándékba hozott, a tálra tökéletesen illeszkedő grillsütő rácsot és mire kettőt pislogtam, már készült is az ebéd. Gyönyörű húsok, grillsajtok és grillzöldségek látványa fogadott, a kertet pedig körbejárta az ínycsiklandozó, porhanyós ételek illata, én pedig nem tudtam elég hálás lenni ezért a fantasztikus ajándékért.

Jó pár vörösbor és temérdek nevetés után leszállt az este és egy cseppet hűvösebbre fordult az idő - itt volt az ideje kihozni a takarókat és megpakolni a tálat tűzifával. Körülöttünk síri csend, a sötét égen milliónyi csillag és mi csak meredten néztük a lángokat hosszú-hosszú percekig. A párom beosont a házba, kisebb csörömpölés után kihozta édesapjától örökölt gitárját és lassú dalokat kezdett el rajta pengetni. Hirtelen azt éreztem, nincs ennél békésebb hely most a Földön, mint a mi kis közös, takaros otthonunk. Órákig csak ültünk, halkan beszélgettünk, és elfogott egy régi, nosztalgikus érzés. Pár percre visszamentem abba az időbe, amikor 12 évesen a kenesei táborban csendesen énekeltük a dalokat. Ez egy életérzés… semmi máshoz nem fogható.

A házavató óta kivétel nélkül, minden hétvégén használjuk a tűzrakó tálat. Nem csupán rendkívül hasznos ajándék, de exkluzívan mutat a kertben, könnyen tisztán tartható és áthelyezhető egyik helyről a másikra. Nálunk a társasági élet központja lett, legyen bármilyen hideg vagy meleg az időjárás. A nyugati országokban szinte minden háztartásban van, hazánkban még nem igazán ismert kiegészítő, de aki egyszer beszerzi, sosem fogja majd megbánni. Egy egész életre szól ugyanúgy, mint a velejáró élmények. Minden helyzetben megállja a helyét, legyen szó egyszerű szalonnasütésről vagy 15 fős grillpartiról. Öntöttvas jellege rusztikus bájt ad neki és ellenáll az időjárási viszontagságoknak is. A hozzá kapható szikrafogó rendkívül hasznos eszköz, főleg ha kisebb gyerekek is szaladgálnak a sütő körül, hiszen burkot képezve a tálon, megakadályozza a szikrák és tűz kipattogását. Tökéletes ajándék házavatóra, születésnapokra vagy nászajándékként. Számos méret, forma és kiegészítő közül válogathatunk, így mindenki megtalálhatja a saját kertjéhez való kialakítást. Ha valakinek egy maradandó, életre szóló meglepetést szeretnék adni, akkor a tűzrakó tál a tökéletes választás.

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!