Blog

Állatok a kertben: Így segíts nekik a hőségben!

Évi
Évi
2024.05.26 12:57
Állatok a kertben: Így segíts nekik a hőségben!

Hogyan segíts a kertedben élő kisállatoknak nyáron, a legnagyobb hőségben? Cikkünkben eláruljuk, mit tehetsz meg értük, és a nyári madárcsicsergős reggelekért!

A hőhullám idején a hőmérséklet akár 30 fok fölé is emelkedhet. Ilyenkor a legtöbbünk élvezi a napsütést, de azért jól jönne egy kis felfrissülés. Nem csak mi szenvedünk a hőségtől, a kertben és körülötte lévő összes állatnak is jól jönne némi hűsítés.

Hogyan tudunk segíteni? Hasonlóan ahhoz, ahogy mi árnyékot keresünk, strandra megyünk és eleget iszunk, hogy ne melegedjünk túl, a kertben és körülötte élő kis barátainknak is segíthetünk.

Frissítő fürdő a madaraknak

Egy tál víz kihelyezése a kertbe nagyon hasznos. Lehetőleg egy nagy tál legyen, hogy a madarak ne csak inni tudjanak belőle, hanem fürödhessenek is benne. Ha a környéken elég sok madáritató van, akkor nem kell messzire repülniük, így nem merülnek ki. A forró napokon cseréld ki naponta a vizet. Ha szeretnél nemcsak praktikus, de esztétikus madáritatót- és fürdetőt telepíteni a kertedbe, fedezd fel széles kínálatunkat IDE kattintva!

Tipp: Válassz praktikus helyet a kertben a madáritatónak!

Például egy fa árnyékában a víz tovább marad friss. A függeszthető madáritatók tökéletesek erre a célra, mert a fa árnyékába tudod őket akasztani. Nincs hely a felfüggesztéshez? Könnyen kialakítható egy árnyékos hely egy fa vagy bokor körül egy olyan madáritatóval, amely leszúrható egy fém tüske segítségével a földbe.

Segítség a különböző madárfajtáknak

Különösen a fiatal madaraknak és például a cinegéknek és a kék cinegéknek okoz gondot a magas hőmérséklet. Ezeknek a madaraknak a hűvös, árnyékos helyen lévő fészekodúk segítenek.

Tipp: Válassz természetes anyagokat!

A természetes anyagból, például fából készült madárházak hűvösebbek maradnak, mint a műanyagból készült fészekodúk.

További tippek szárnyas kis barátainknak

Mivel a madarak szívesen tartózkodnak az árnyékban, nagy segítség lehet nekik, ha az élelmezésüket is segítjük az árnyékban. Ne feledd, hogy a hőhullám idején a táplálékszerzés is nehezebb, hiszen az aszály miatt a rovarok mélyebbre húzódnak a földben. Webáruházunkban értékes tápanyagokban gazdag madáreleséget találsz IDE kattintva.

Tipp: Öntözéssel a kert ökosztisztémájáért

A talaj öntözése a felszínre csalogatja a rovarokat, mint például a gilisztákat. Használj hozzá esővizet, így a felesleges vízfogyasztást is elkerülheted.

Segítség a sünöknek és a denevéreknek

Más kerti állatoknak, például a sünöknek és a denevéreknek is jól jöhet egy kis segítség. A denevérek hűvösebb helyre költöznek, ha a menedékükben túl meleg lesz. Ez nemcsak kellemetlenséget okozhat, de veszélyes is a denevérekre nézve, mert macskák és madarak prédájává válhatnak. Ezért egy hűvösebb helyre kihelyezett denevér ház jó ötlet lehet a védelmükre.

A sünöknek például segíthetünk a sünházzal. Takard le levelekkel vagy más anyagokkal, hogy még hűvösebb maradhasson. Ne feledkezz meg a sün etetőtálról sem, melyet természetesen víztálként is használhatsz.

Végül ne feledkezzünk meg a kertünkben élő többi állatról sem!

Webáruházunkban nemcsak a kismadarak védelméhez szükséges itatókat, házakat és élelmet szereheted be, hanem a többi kisállat óvásához alkalmas mókusházakat, méhecske házakat, pillangó fürdetőket, sőt, még rovarhoteleket is! Kattints IDE, és válogass kedvedre!

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!