Blog

Forradalmasítsd a tűzifa hasogatást: Ismerd meg az öntöttvas hasítóéket!

Évi
Évi
2024.05.26 12:57
Forradalmasítsd a tűzifa hasogatást: Ismerd meg az öntöttvas hasítóéket!

Így gyárthatsz tűzifát a tűzrakáshoz, grillezéshez télen-nyáron gyorsan, kényelmesen, biztonságosan! Mostantól az öntöttvas gyújtós és tűzifa hasító lesz a legjobb társad a tűzrakások és grillezések alkalmával!

A legtöbb teraszfűtő fával működik. A farönkök tüze meleget ad, kellemes fényt áraszt, és igazi hangulatos ropogást biztosít a háttérben. Nem véletlenül lett annyira népszerű a szabadtéri kandallókban, grillezőkben és tűzrakókban a fatüzelés. De tudod, hogyan lehet tüzet rakni úgy, hogy ne árasszon hatalmas füstöt (hiszen nem akarod a szomszédokat zavarni)? Olyan tüzet szeretnél, ami szépen ropog, és elég sokáig tart ahhoz, hogy ne kelljen folyamatosan újabb rönköket dobnod rá, így maradjon idő egy jó beszélgetésre is?

Hogyan gyújts be szakszerűen a teraszfűtőben vagy a tűzrakóban?

Több különböző termék is segíthet a tűzgyújtásban. Ilyenek a tűzindítók, mint a faforgács, a gyújtókocka vagy a gyújtó́s. Ezeket a termékeket megtalálod a webáruházunkban is, de az igazi „favágó” persze saját maga készíti a gyújtóst.

A hasított fa kisebb darabjai tökéletesek a tűzgyújtáshoz a teraszfűtőben vagy a tűzrakóban. Hasíthatod a rönköket fejsze segítségével egy hasító tuskón, ez azonban megerőltető és veszélyes is lehet.

Biztonságosabb megoldás az öntöttvasból készült tűzifa hasító eszköz használata. Ez a módszer nem igényel éles fejsze használatot, így biztonságosabb. A megfelelően elhelyezett rönköt egy kalapácsütéssel kettéhasítja a hasítóék. Ez könnyebb és biztonságosabb módszer a fejsze használatánál. A jó minőségű hasítóékek biztonsági gyűrűvel vannak ellátva, hogy megakadályozzák a szilánkok szétfröccsenését. Természetesen mindig körültekintően kell alkalmazni.

Forradalmi megoldás a tűzifa hasogatásban

Az öntöttvas gyújtós és tűzifa hasító készlet segítségével kényelmesebben, biztonságosabban és gyorsabban gyárthatod a tűzifát, mely elengedhetetlen egy nyár esti fatüzelésű grillezéshez, de az őszi-téli tűz melletti felmelegedéshez is.

A hasítóék szett (cikkszám FF497 és FF498) kalapácsot is tartalmaz, a hasítóék önmagában (cikkszám FF496) kalapács nélkül kapható. A kalapácsos hasítóékek két méretben kaphatók: S (kis) 46,3 cm magas, L (nagy) 92,2 cm magas. A kis modell könnyebb munka érdekében emelvényre helyezhető. Mindhárom hasítóék öntöttvasból készült. Kattints IDE, és tudj meg többet a termékekről!

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!