Blog

A limonádé adagoló, ami megmentette a kerti party-t!

Évi
Évi
2022.06.26 10:15
A limonádé adagoló, ami megmentette a kerti party-t!

...eltelik 5 perc és kiabál a szakács, hogy ital nélkül nem tud sütni és kiabál az 5 éves is a homokozóból, hogy már megint szomjas. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, hogyan végződött a mi történetünk.

Megérkezett az az időszak, amikor mindenkit lázba hoz a 25 fokos meleg, nyári időjárás és a szülinapi bulik, a babavárók, a családi rendezvények végre kiköltözhetnek a szabadba. Csak leterítjük a plédet és élvezzük a napsütést, amíg a fiúk sütögetnek. Majd eltelik 5 perc, és kiabál a szakács, hogy ital nélkül nem tud sütni és kiabál az 5 éves is a homokozóból, hogy már megint szomjas. Ezek a képsorok játszódtak le bennem egy héttel a kerti party előtt. Tudtam, hogyha nem találok ki valamit gyorsan, akkor ismét én leszek az, aki mindenkit percenként kiszolgál.

Nagy reménységgel beszereztem két pazar kinézetű limonádé adagolót, ami később megmentette a napomat.​ Bámulatosan jól néztek ki az italok, amiket készítettem, - ráadásul minimális erőfeszítéssel - és a vendégeim is azonnal tudni akarták, honnan kaparintottam meg ezeket a dekoratív üvegeket. Az első party-ra kezdetnek egy zamatos citrusos hűsítőt kevertem ki, a felnőtteknek pedig a klasszikus „Mojito” koktélt – mondanom sem kell, mekkora sikere volt. Mivel nyáron nagyon szeretünk a teraszon vagy a kertben lenni és remélhetőleg több baráti összejövetelt is tartunk majd, ezért legközelebb beszerzek még két üveget és egy cseppet merészebb leszek a receptek terén – talán egy kis ananász vagy görögdinnye is belekerülhet.

Jellemzően az emberek limonádéval töltik meg, de készíthetünk mindenféle gyümölcsökkel felturbózott jeges teát, különböző alkoholos és alkoholmentes koktélokat is, csak a fantáziánkra van bízva. Mivel a gyerekek és a felnőttek is egyaránt kiszolgálták magukat, - pont, ahogyan terveztem - így hosszasan élvezhettem a napsütést és végre egy kiadósat beszélgettünk a barátokkal. Az adagolóüvegek kiállták a próbát, nálam ötösre vizsgáztak minőségből - sehol nem eresztett, a használata is egyszerű és könnyen újra lehetett tölteni. A vendégek búcsúzása után az üvegeket egy-két perc alatt elmostam és megköszöntem nekik, amiért ilyen jó pótházigazdák voltak.

Kifejezetten ajánlom gyerekes családoknak, mert könnyen használható a kisebbek számára is és az önkiszolgálás kiválóan működik. Ezek a konyhai kellékek mindenféle stílusú otthonba beillenek, ezért nagyszerű ajándékötletnek tartom akár a nagyszülőknek is. Ők azok, akik mindig a szívükön viselik az összes vendég kiszolgálását és ezzel a meglepetéssel így levehetnénk egy cseppnyi terhet a vállukról. De hogy ne csak az idősebb generációról beszéljek, valljuk be őszintén, hogy sok háztartásban még mindig a nagyi üvegkancsóját használjuk a limonádézásra – itt az ideje a váltásnak. Az eredmény: stílusos vendégvárás, látványos felszolgálás és osztatlan siker!

Recept TIPP:

Az első üvegbe egy „Citrus mix” nevű frissítőt kevertem a következő hozzávalókkal:

-bodzaszörp

-citromlé

-citrom karikák

-lime karikák

-narancs karikák

-hideg szénsavas / mentes víz

-jégkockák

-mentalevek

-extra TIPP: akinek van ideje, adjon hozzá összeturmixolt epret is

Mindent olyan arányban használj, ahogy az ízlésednek megfelel – itt nincsenek kötött szabályok, sőt ki is egészítheted akár más gyümölcsökkel vagy bodza helyett málnaszörppel.

A klasszikus „Mojito-” hozzávalói - egy 3 decis pohárhoz való receptet vettem alapul:

-1 db lime

-2 teáskanál nádcukor

-4 cl fehér rum

-szénsavas víz

-jégkockák

-egy marék friss mentalevél

Megmostam a lime-ot, felszeleteltem, erre jött a nádcukor és a mentalevél. Egy törőfával alaposan összenyomtam az egészet, ezután a jégkockákat becsavartam egy konyharuhába és összetörtem (egy sima kalapács vagy húsklopfoló is megteszi). Ráöntöttem a fehérrumot, a szénsavas vizet, kevertem rajta egyet és már kész is volt. Nézd meg a limonádés üveg térfogatát és szorozd fel a 3 decihez mért mennyiségeket, hogy megkapd mindenből a kívánt arányt. (TIPP: tört jeget is tudsz venni a boltban)

Próbáljátok ki ti is! A dícsérő szavak pedig garantáltan nem maradnak majd el!

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!