Blog

A jó kerti grillezésről soha nem hiányozhat...

Évi
Évi
2021.08.22 15:59
A jó kerti grillezésről soha nem hiányozhat...

Június beköszöntével mindenki a szabadba vágyik, hogy a dolgos hétköznapok után baráti körben vagy a családdal töltse szabadidejét. Erre remek egy közös, meghitt grillezés a kertben, amelyhez most hasznos ötletek adunk.

Egy kerti parti akkor lesz igazán kerek, ha már Te is az elejétől élvezed és nem kell azon stresszelned, hogy biztosan beszereztél-e minden kelléket. Első és legfontosabb eszköz természetesen maga a grill, amelyen húsokat, zöldségeket vagy a bevállalósabbak akár gyümölcsöt is piríthatnak. Ehhez javasoljuk öntöttvas grill sütőnket, hogy körbe ülve élvezhessétek egymás társaságát.

Itt is van egy ínycsiklandozó recept, ha szeretitek a pikáns falatokat, amely után garantáltan megnyalják a vendégek mind a tíz ujjukat.

Mézes-csípős sült oldalas

Elkészítés:

Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, és sós vízben főzzük félpuhára, majd szedjük ki, és hűtsük ki teljesen.  A római köményt és a koriandert állandó kevergetés (rázogatás) mellett pár pillanat alatt pörköljük meg, amikor elkezd pattogni, akkor rögtön vegyük le a tűzről, nehogy megégjen! Majd öntsük át egy mozsárba, és őröljük porrá.

Egy tálba tegyük bele a pác hozzávalóit, és keverjük alaposan össze. Ezután forgassuk bele a pácba a félpuhára főzött oldalast, majd fedjük le a tálat, és hagyjuk pár órán át pácolódni ( mi egész éjszakára tettük hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst). Helyezzük a parázs fölé a grillrácsra, és időnként megforgatva süssük szép pirosra. 

Ha te leszel a szakács, netán ismersz olyat, aki megszállott grillcsászár, muszáj lesz beszereznetek egy grill-szerszám szettet és egy kötényt is mellé. Szükségetek lesz csipeszre, amivel forgatjátok a húsokat és ecsetre, mellyel könnyen olajozható akár sütés közben is a hús. Illetve kelleni fog még húslapát a tálaláshoz, illetve húsvilla.

Miután sikerült a legfontosabb eszközöket beszerezned, ne feledkezz meg a tálalás kellékeiről sem. Az asztalon helyet kell kapnia a tányéroknak, evőeszközöknek, poharaknak, szalvétának és természetesen a dekorációnak is. A legjobb a papírból újrahasznosított, ÖKO verzió mindenből, ami után még mosogatnod sem kell.

Végezetül pedig egy EXTRA tipp! Próbáljátok ki a sörösrekeszekre szerelhető asztallapot.  A fenyőből készült lap tökéletesen illeszkedik bármely rekeszre, így saját bárpultot varázsolhattok kedvetekre percek alatt. A férfiak díjazni fogják! Grillezésre fel! Egyetek finomakat! 

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!