Blog

Madáretetés szabályai: Hogyan etesd a madarakat évszakonként?

Évi
Évi
2024.05.26 12:57
Madáretetés szabályai: Hogyan etesd a madarakat évszakonként?

A kismadaraknak minden évszakban más-más igényei vannak. Ismerd meg ezeket cikkünkből, és válj profi kismadár védelmezővé Te is!

Gondolkoztál már azon, hogy a madaraknak, akárcsak nekünk embereknek, különböző ételekre van szükségük az évszakok változásával? Lássuk, mit kínálhatunk nekik az egyes évszakokban!

Ősz

Ősszel a madaraknak nehezebb élelmet találniuk. Segíts nekik több etető kihelyezésével a kertedben!

Tipp: Szeretnéd, ha egész évben vendégeskednének a madarak a kertedben? Kezdd el időben az etetést ősszel! Amint a madarak észlelik, hogy a kertedben finomságok várják őket, biztosan visszatérnek! Főleg, ha van egy odúd a (védett) etetőhely közelében. Ezt a kellemes és meleg helyet a költési szezonban is meg fogják jegyezni.

Ősszel a madaraknak magas kalóriatartalmú ételekre van szükségük. Gondolj a mogyoróra, a mogyoróvajra vagy a szárított gyümölcsökre.

Tél

Tudtad, hogy a madarak akár 10%-ot is veszíthetnek a testtömegükből egy hideg téli éjszaka során? A zsír értékes energiaforrás a hideg téli hónapokban. A faggyúgolyókban, de a mogyoróvajban is található zsír. A magkeverékeink szintén szívesen látott kiegészítők a hideg hónapokban.

Próbáld ki a mogyoróvajat adagolóban kínálni. A madarak nagyon örülni fognak ennek!

Tavasz

Tavasszal a madaraknak nemcsak maguknak, hanem a fiókáiknak is szükségük van táplálékra. Életük ezen korai szakaszában teljes növekedésben vannak, ezért sok fehérjére van szükségük. A fehérjét például a lisztkukacban találhatják meg. A tavasz hideg első hónapjaiban ezek a rovarok nehezebben találhatók meg, és nehezebb őket kihúzni a földből. A szárított lisztkukac az etetőhelyen ezért jó megoldás lehet. A magkeverékek kiegészítésként szintén szívesen fogadott finomságok.

Nyár

A nyár talán nem az az évszak, amikor rögtön a madáretetésre gondolunk. De a nyarat sem szabad elfelejteni! A madarak vedlésének megkönnyítésére segíthetünk nekik, ha fehérjében gazdag ételeket, például (szárított) lisztkukacot, magkeveréket és napraforgómagot adunk az étrendjükhöz. A napraforgómag szórható eleségként, de vaj formájában vagy függeszthető változatban is kapható.

Tipp: Forró nyári napokon ne csak az ételre gondolj, hanem a vízre is! Szárazság idején nehezebb a madaraknak a vízszükségletet fedezniük. Nemcsak inni, hanem frissítő fürdőt venni is. Madáritató kínál nekik felfrissülést.

Fedezd fel széles madáreleségkínálatunkat IDE kattintva, madáritatóinkat pedig ITT találod! A madárházakról se feledkezz meg, melybe előszeretettel költöznek be szárnyas kis barátaink az év minden szakában - díszes madárházainkat IDE kattintva fedezheted fel.

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!