Blog

Tavaszi stílustippek a meseszép kertért!

Évi
Évi
2022.05.29 10:12
Tavaszi stílustippek a meseszép kertért!

Ezúttal arra szeretnénk néhány szuper ötletet adni, hogy milyen kerti kiegészítőkkel, virágcserepekkel kombináld kedvenc virágaidat a tavaszi álomkerted megvalósításához. Olvass tovább, és inspirálódj tippjeinkből!

Egy-két  dizájnos virágcserép, néhány új kerti eszköz, és máris kész az irigylésre méltó kerti enteriőr! Nem kell sok erőfeszítés ahhoz, hogy pillanatok alatt magazinok lapjaira illő kertet varázsolj a ház köré. Ha te is kíváncsi vagy, miként tudsz egyedi hangulatot csempészni a környezetbe csupán egy-két stílusos, hangsúlyosabb kiegészítővel, akkor olvass tovább, és inspirálódj tippjeinkből!

Ilyenkor tavasszal a zöldellő rügyek, a megannyi illatos, színes virág igazi szívderítő látványt nyújt a téli szürkeség után. Egy-egy szebb napon szinte ég a vágytól az ember, hogy minél előbb kint lehessen a szabad levegőn! Persze sokszor, munka után, a mindennapi teendők mellett fáradtan érünk haza, a napocska is elbújt már, így a kertfelújítás kezdete mindig csak a következő napra, hétvégére tolódik. Van viszont néhány olyan egyszerű tippünk, melyekkel azonnal, kevés erőfeszítés árán csinosíthatod a kertedet, erkélyedet. Nem kell bonyolult kerti kompozíciókban gondolkodnod, hiszen csak néhány szép újdonság és kiegészítő is elég ahhoz, hogy örömmel nézz szét magad körül! Kíváncsi vagy már?

A falusi romantika bája

Ha szeretnél igazi otthonos, rusztikus hangulatú környezetet teremteni, akkor törekedj arra, hogy minél több természetes színt és anyagot használj.

Ha ablakpárkányról, vagy a kerti asztalról hiányzik valami, szép választás ez a dróthálóval bevont virágtartó. Egyforma, vagy különböző színű virágokkal is hangulatos kerti dekoráció lesz! Ha azonban szeretnél két legyet ütni egy csapásra, termessz benne fűszernövényeket! Nincs is jobb, ha garantáltan vegyszermentes, friss zöldfűszerekkel ízesíted a család kedvenc ételeit, egyenesen a saját ablakpárkányodról!

Letisztultabb formák zöld bokrokkal

Ha szeretnéd kertedet egy elegánsabb irányba alakítani, megteheted egyszerű, de hangsúlyos virágládákkal! Ez azért jó választás, mert bármikor, mindenféle macera nélkül áthelyezheted ahová csak tetszik! Remek térelválasztó, hiszen bokrokat, bukszust, vagy akár kisebb fajta fákat is ültethetsz bele, amik elhatárolják egymástól a kert egyes részeit. 

A ládába ültetett növények gondozása is nagyon egyszerű, elég csak néha napján egy metszőollóval levágni a túl hosszúra nőtt növányszárakat és ágakat. Így kis energiabefektetéssel is mindig ápolt, rendezett környezet vár majd rád, ha kinti ücsörgéshez támadt kedved!

Helytakarékos megoldások az erkélyre

Ha az erkélyedet, balkonodat akarod csinosítani, akkor is sokféle lehetőséged van arra, hogy színt vigyél bele.

Ezt a virágcserepet például korlátra lehet akasztani, ezért nem foglalja feleslegesen az értékes helyet, és nem kell bajlódni csavarokkal, más rögzítő elemekkel sem.

A felakasztható, természetes kókuszrost betéttel bélelt virágkosarunkba olyan növényeket is ültethetsz, melyeknek hosszú szára, levelei szépen „kiömlenek” belőle, így különleges külsőt kölcsönöz az erkélynek. Nem utolsó sorban pedig roppant biztonságos, hiszen gyermeked vagy kisállatod sem fogja véletlenül magára borítani!

Végül pedig: ne hanyagoljuk el a kerti eszközöket sem!

Ha nálad is régóta kuksol már néhány ütött-kopott eszköz, itt az ideje őket lecserélni! Háziasszonyoknak biztosan ismerős érzés, mikor egy olyan apróság, mint egy vadiúj konyharuha vagy vágódeszka  is lázba tud hozni. Hát nincs ez másként a kerti eszközkkel sem, hiszen jobb olyan eszközökkel dolgozni, melyeket már kézbe venni is öröm!

Egy szép, puritán locsolókanna a sarokban, a virágcserépben „ott felejtett” kisebb kerti szerszámok amellett, hogy mindig kéznél lesznek, még jobban kiegészítik a terasz, kert összhatását.

Reméljük, sikerült néhány ötletet adnunk kerted csinosításához, és ahhoz, hogy kevesebb időráfordítással milyen gyors változtatásokkal dobhatd fel a környezetet. Szerettük volna megmutatni, hogy ha nem is tudunk sokszor órákat eltölteni a kerti munkálatokkal, akkor is eszközölhetünk pár egyszerű újítást. Néhány hét múlva aztán, mikor a sok kis munkából megszületik a végeredmény, örmmel tud összeülni a család egy kis szabadtéri beszélgetésre!

Ha sikerült ihletet adnunk, ne késlekedj, szerezd be kedvenc kiegészítőidet, és indulhat a kertészkedés! :)

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!