Mindig is egy gyönyörű, virágokkal, gyümölcsökkal és zöld növényekkel teli kertről álmodtál? Aztán jött a valóság, az idő- és tudáshiány és az álom elrepült? És lehet, hogy nincs is olyan érzéked a kerthez, mint ahogy azt gondoltad? Sebaj! A mai napon elinduló több részes cikksorozatunkban hasznos tanácsokkal látunk el benneteket a kerti munkálataitok során, hogy ti is profibb kertészek legyetek! 

 

Kapálás

A kapálás egyik fő célja, mindamellett, hogy kigyomláljuk és széppé varázsoljuk a kertet, az, hogy a talaj nedvességét megőrizzük. Kapáláskor nem csak gyomtalanítunk, hanem alkalmassá tesszük a talajt a nedvesség befogadására. A gyomnövények nemcsak tápanyagot és nedvességet vonnak el a növényeinktől, hanem a lombfelületükkel nagy mennyiségű nedvességet is elpárologtatnak a talajból, mely veszélyezteti elültetett növényeink vízellátását és ezáltal növekedését és terméshozamát is.

Kerti ültető villa

Tovább a termékre >>

3 db-os föld tömörítő szett

Tovább a termékre >>

Tisztító kefe cserepekhez

Tovább a termékre >>

 

Gyomlálás

A gyomnövények gyökerei gyakran mélyre nőnek. A gazok, valamint a gyermekláncfű, a kúszótarack, a podagrafű, a vadsóska és a csalán kigyomlálásakor próbáljuk meg a gyökérzet lehető legnagyobb részét eltávolítani. Ezek a növények a talajban maradt gyökerükről újra kisarjadhatnak, ami még gyorsabban történik, ha a talaj nedves. A gyökereket ne a komposztba dobjuk, mivel ott is feléledhetnek: dobjuk a szerves hulladékgyűjtőbe.

Járdaszegély tisztító

Tovább a termékre >>

Gyomláló

Tovább a termékre >>

 

Metszés

A kerti gyümölcsfák 20-40 évig hoznak termést. Metszéssel fiatalon tarthatjuk őket, hogy gyümölcstermő képességük minél hosszabban kitartson. A termékeny évek alatt termett, fogyasztható gyümölcs mennyiségét akár 25-30%-kal is növelheti a helyes metszéssel. Erre például szolgálhat, hogy egy metszés nélkül évi 50 kg gyümölcsöt termő átlagos kerti almafa a helyes metszést követően megtáltosodik! Termésmennyisége, és különösen a fogyasztható gyümölcs mennyisége 70 kg körülire emelkedik. A rendszeres metszéssel pedig 40 évig is termőképes marad. Ráadásul a gyümölcsei tetszetősebbek, érettebbek, nagyobbak, színesebbek lesznek. :)

Bonsai olló

Tovább a termékre >>

Kertész kés

Tovább a termékre >>

Vissza
;