Egy üveg finom bor, némi jó falat és természet minden mennyiségben. Íme, hat remek hazai hely a tökéletes piknikhez.

 

Szalajka-völgy

A szilvásváradi Szalajka-völgy egész évben gyönyörű, természeti szépségekben és történelmi emlékekben egyaránt bővelkedik.

A piknikezés mellett a környéken olyan látnivalókat csodálhatsz meg, mint a hazánkban ritkaságnak számító Sziklaforrás, a Szalajka-patak vagy a híres Fátyol-vízesés.

 

Margitsziget

A Duna budapesti zöld gyöngyszeme a főváros egyik legkedveltebb pihenőhelye. Az óriási park több pontja alkalmas a piknikezésre, de emellett számos más programlehetőséget és látnivalót is kínál.

 

Jeli arborétum

A Vas megye ékszeresdobozaként számon tartott, közel 100 hektáros Jeli Arborétumot nyár elején különösen érdemes felkeresni. A virágzó rododendronok színkavalkádjának szédítő hatását az arborétum piknikezőhelyén pihenheted ki.

 

Visegrád

A Dunakanyar egyedülálló látványa szerte a világból vonzza a turistákat. Az egyik legszebb panorámát Visegrád nyújtja, így, ha a természet csodáiban akarsz gyönyörködni, miközben elfogyasztod a pikniket, mindenképp látogass el ide.

 

Csobánc

A Balaton-felvidéki tanúhegyek egyik legfestőibb tagja a Csobánc, melynek körvonalait egy 13. századból származó vár romja uralja. A csúcsra felkapaszkodva regénybe illő környezetben láthatsz neki a pikniknek.

 

Orfű

Árnyas erdők, hűs tavak, kétezer óra napsütés - a vizeiről, vadregényes kirándulási lehetőségeiről és népszerű üdülőövezetéről ismert, Pécstől mindössze 15 kilométerre található Orfű mind a nyári csobbanáshoz, mind egy üdítő piknikhez ideális úti cél.

 

+ 1 tipp: Piknik kosarak és hátizsákok

Tovább a piknik termékekre >>

Forrás: femina.hu

Vissza
;