Blog

5 tipp, hogy mit kezdj a száraz növényekkel

Évi
Évi
2023.07.09 17:42
5 tipp, hogy mit kezdj a száraz növényekkel

Mielőtt belevágunk a szárított növények ötletes felhasználásaiba, tudnunk kell, hogyan is kell a növényeket kiszárítani.

Talán a legismertebb és legegyszerűbb módszer, ha fejjel lefelé akasztjuk fel őket. Fogj össze pár szálat, befőttes gumival kötözd őket össze és egy napfénytől védett, de jó szellőzésű szobába akaszd fel. Második opció lehet a préselés, ahol a növényeket két kemény falap közé lehet szorítani és pár nap alatt egy szép, lapos és különleges formájú száraz dekorként felhasználni. Majd a harmadik és egyben legújabb változata egy mikrohullámú sütőbe tehető terrakotta növényszárító. Használatával pár perc alatt préselt hatású növényeket kaphatunk.

Kattints IDE, ha megnéznéd a termékeket!

 

1. Dekorációs fa tartó

Egyszerű, de mégis látványos megoldás. A fa tartóba különböző átmérőjű lyukak vannak fúrva, melyekbe más-más típusú virágokat helyezhetők. Kiemeli a szárított növények szépségét, ráadásul évszaktól függően cserélgethetjük benne a virágokat.

Kattints IDE, ha megnéznéd a termékeket!

 

2. Üvegbúra alá tehető növények

Mesebeli hangulatot idéz meg ez a gyönyörű üvegbúra, amelynek a közepén egy csipesszel könnyen lehet rögzíteni a szárított virágokat. A búra nem csak a portól védi meg, de elegánssá is teszi a benne lévő növényeket.

Kattints IDE, ha megnéznéd a termékeket!

 

3. Használd fel a felesleges üvegeket!

Ha neked is kallódik otthon pár olyan üveg, amikkel szeretnél valamit kezdeni, akkor ez az ötlet tetszeni fog! Az üveg száját ragaszd körbe madzaggal, majd használd víz nélküli vázaként szárított növényeidnek. Nem csupán stílusosak, hanem még otthon is hagyhatod őket locsolás nélkül!

Nézd meg, miket használhatsz a növények kiszárítására!

Kattints IDE, ha megnéznéd a termékeket!

 

4. Házi teakeverékek

A gyógynövények szárítására praktikus lehet ez a három szintes állvány. Ha időben gondoskodunk a különböző gyógyteák szárításáról, akkor télen nagyon jól fog esni egy csésze saját, házi teakeverék.

Ráadásul ajándékként is magunkkal vihetjük egy vendégségbe, ha beletesszük egy csinos kis üvegbe őket és személyre szólóan felcímkézzük.

Fontos megjegyezni, hogy a gyógynövényeket nem mossuk meg szárítás előtt. Nem szabad őket aprítani, mivel így sokat veszítenek az aromájukból. Ne szárítsunk más növények közvetlen közelében, mert átadják erős illatukat. Miután elkészültünk a szárítással, tárolhatjuk őket papírzacskókban vagy befőttesüvegekben is.

Kattints IDE, ha megnéznéd a termékeket!

 

5. Lebegő képkeretek

A keret különlegessége, hogy úgy helyezhető el benne egy, vagy akár több préselt növény is, hogy közben azok lebegő hatást keltenek a falon. Továbbá kitűnő ajándékötlet, ha szeretteidet lepnéd meg valami igazán különleges otthondekorációs kellékkel, amit saját magad készítenél.

Kattints IDE, ha megnéznéd a termékeket!

 

Otthont formálunk •  Elmerülünk a designban  •  Szeretjük az egyediséget  •  Életet viszünk a kertbe


Fedezd fel a Kert és Otthon színes termékpalettáját öntöttvas, kert, lakberendezés, dekorációk és gyerek termékek világában! Varázsold el Te is magadat és szeretteidet öntöttvas kolompokkal, dekoratív lábtörlőkkel és egyéb öntöttvas kiegészítőinkkel! Az örömteli hangulat megteremtése a családnak most végtelenül egyszerű lehet kerti partik, piknikek, családi események tökéletes kivitelezésével, tűzrakóink, teraszfűtéseink, és egyéb grill eszközeink segítségével. Ugye te is szeretnél gondoskodni a környezetünkről? Mi sem egyszerűbb, mint kihelyezni a kertedbe néhány madáretetőt, madárházat valamint rovarhotelt. Gondozd és csinosítsd kerted minőségi, öko kerti eszközeinkkel! Az impozáns beltereidet stílusos virágtartó állvány, igényes lakástextil és különféle dekorációs elemek kiegészítésével tudod még hangulatosabbá tenni. Ha már csak a konyhád várakozik egy különleges átalakításra, bármely egyedi konyhai kiegészítőnkkel ez könnyen sikerülhet. Merülj el velünk a színvonalas holland kert- és lakáskiegészítők világában! Válogass sok ezer termékeink közül!