Hogyan kezdjünk neki?

Mielőtt belevágunk a szárított növények ötletes felhasználásaiba, tudnunk kell, hogyan is kell a növényeket kiszárítani. Talán a legismertebb és legegyszerűbb módszer, ha fejjel lefelé akasztjuk fel őket. Fogj össze pár szálat, befőttes gumival kötözd őket össze és egy napfénytől védett, de jó szellőzésű szobába akaszd fel. Második opció lehet a préselés, ahol a növényeket két kemény falap közé lehet szorítani és pár nap alatt egy szép, lapos és különleges formájú száraz dekorként felhasználni. Majd a harmadik és egyben legújabb változata egy mikrohullámú sütőbe tehető terrakotta növényszárító. Használatával pár perc alatt préselt hatású növényeket kaphatunk.

Kattints IDE, ha megnéznéd a termékeket!

 

1. Dekorációs fa tartó

Egyszerű, de mégis látványos megoldás. A fa tartóba különböző átmérőjű lyukak vannak fúrva, melyekbe más-más típusú virágokat helyezhetők. Kiemeli a szárított növények szépségét, ráadásul évszaktól függően cserélgethetjük benne a virágokat.

 

2. Üvegbúra alá tehető növények

Mesebeli hangulatot idéz meg ez a gyönyörű üvegbúra, amelynek a közepén egy csipesszel könnyen lehet rögzíteni a szárított virágokat. A búra nem csak a portól védi meg, de elegánssá is teszi a benne lévő növényeket.

 

3. Használd fel a felesleges üvegeket!

Ha neked is kallódik otthon pár olyan üveg, amikkel szeretnél valamit kezdeni, akkor ez az ötlet tetszeni fog! Az üveg száját ragaszd körbe madzaggal, majd használd víz nélküli vázaként szárított növényeidnek. Nem csupán stílusosak, hanem még otthon is hagyhatod őket locsolás nélkül!

Nézd meg, miket használhatsz a növények kiszárítására!

 

4. Házi teakeverékek

A gyógynövények szárítására praktikus lehet ez a három szintes állvány. Ha időben gondoskodunk a különböző gyógyteák szárításáról, akkor télen nagyon jól fog esni egy csésze saját, házi teakeverék.

Ráadásul ajándékként is magunkkal vihetjük egy vendégségbe, ha beletesszük egy csinos kis üvegbe őket és személyre szólóan felcímkézzük.

Fontos megjegyezni, hogy a gyógynövényeket nem mossuk meg szárítás előtt. Nem szabad őket aprítani, mivel így sokat veszítenek az aromájukból. Ne szárítsunk más növények közvetlen közelében, mert átadják erős illatukat. Miután elkészültünk a szárítással, tárolhatjuk őket papírzacskókban vagy befőttesüvegekben is.

 

5. Lebegő képkeretek

A keret különlegessége, hogy úgy helyezhető el benne egy, vagy akár több préselt növény is, hogy közben azok lebegő hatást keltenek a falon. Továbbá kitűnő ajándékötlet, ha szeretteidet lepnéd meg valami igazán különleges otthondekorációs kellékkel, amit saját magad készítenél.

Vissza
;